21 Ekim 2016 Cuma

YÜZDEKİ KILCAL DAMARLAR

Merhaba kızlar bugünde Instagramdan çok dm aldığım bir sorun olan Yüzde kılcal damar çatlaması ile ilgili sizler için bir yazı derledim. Benim böyle bir sorunum olmadığı için tabiki sonuç ne olur bilemiyorum ama umarım sorunu olanlar faydalanır.

İlk önce nedenlerinden bahsetmek istiyorum:
  • Güneş ışınları;güneşin zararlı ışınlarından dokuyu korumak için vücut bölgedeki kılcal damarları genişleterek daha az zararlı ışın girmesini sağlar.
  • Sıcak;Özellikle pide fırınında çalışanlarda bu sebeple ortaya çıkar.Cildi fırındaki ateşle yanmaktan korunmak amacıyla cildi soğutmak için damarları genişletir.
  • Kronik alkolizm;Orta yaş üstü fazla alkol tüketen erkeklerde görülür sebebi net değildir.
  • Siroz;kronik bir karaciğer hastalığı belirtileri olarak ortaya çıkar net izah edilememiştir.


Bu kılcal damar görüntüsü için cerrahi müdahaleler, bitkisel çözümler ve görünümü azaltmaya yardımcı olan şeylerden bahsedeceğim.
İlk olarak cerrahi müdahaleyle başlayalım. Araştırdım bu 3 şekilde yapılıyormuş.Damar Çatlamaları çok ilerlemiş olanlar için tabiki. Bunlardan kısaca bahsedeyim:

1-Radyo frekansla tedavi;kıldan daha ince iğne ile damara girilir ve radyo enerjisi verilir.Cihaz damara dokunduğu anda o damar sonsuza kadar yok olur. RF ile tedavi edilen kılcal damar çürümüş dişin çekilmesi gibi etki eder ve bir daha o damar olmaz ama nasıl dişin çekilmesi başka dişin çürümesine engel olmuyorsa benzer şekilde yeni kılcallar çıkabilir yada çıkmayabilir.Uygulama hafif bir acı verir.
2-Lazerle tedavi;Damarın daha koyu renkli olması üzerinden etkili olan bir yöntemdir,damar ışıkla ısınır ve yanar,seanslar halinde uygulanır.Damar içindeki akım hızına bağlı olarak 3-8 seans gerekebilir.Biraz ağrı olur azaltmak için lazer soğuk jelle uygulanır.
3-Köpük tedavisi;Damarı tıkayıp yok olmasını sağlayan bir uygulamadır,damarın içine köpürtülmüş bir ilaç verilir ve damar yok olur.
Yalnız önemli bir uyarıda bulunmadan geçemicem lazer yaptırması sakıncalı olan kişiler kesinlikle bu tür tedavilerden uzak dursun!!
Lazer kullanması sakıncalı olanlar;
  • Kan pıhtılaşma sorunu olanlar
  • Kan sulandırıcı ilaç kullanması gerekenler
  • Tromboemboli öyküsü bulunanlar
  • Antifosfolipid sendromu olanlar
  • Lazere hassasiyeti bulunanlar
  • Işık duyarlılığına sebep olan tedavi uygulananlar

Bitkisel tedavi olarak bulduğum At Kestanesi kürü. At kestanesinin kılcal damar haricinde başka şeylerede faydası varmış.Şimdi size kür yapımını tarif edicem. At kestanesinin kabuğunu soyarak rendeleyin ve cam kavanoza koyun. Üzerine taşacak miktarda zeytinyağı ile kapatarak 20 gün kadar bekletiniz. Her sabah cildinize kullanacağınız bu ürün sizim kılcal damarlarınızın çoğalmasını önleyecektir.




Bu bilgilere ek olarak sizinle bikaç sey daha paylaşmak istiyorum.

Öncelikle acı yenmemesi, fazla güneşte kalınmaması, sauna ve alkollü içeceklerden uzak durulması gerekir. Yağlı kremlerdense hafif kremler tercih edilmeli.

Mesela aloe vera jel cildi hem dinlendirir, hem sakinleştirir. Doğal aloe vera jel kullandığınızda kırmızı görüntü de azalır. Bunun yanında soğutucu maskelerde işinize çok yarayabilir. Umarım soranlara yardımcı olabilmişimdir. Sonuna kadar okuduğunuz için teşekkür ederim...(Yazıyı yazarken değişik sitelerden faydalandım.Hassas bir konu için birçok sitden karma bilgiler aldım)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder