26 Ekim 2016 Çarşamba

LESOLEİL ŞAMPUAN

Blogta bugünkü konuğum Lesoleil Şampuan. Ürün kapalı ve hava almayan saçlar için üretilmiş. Bildiğimiz üzere saçlarımızın da güneş ışığına ve oksijene ihtiyacı var. Yeterince güneş ışığı alamayan ve havasız kalan saçlar zayıflar,cansızlaşır,yıpranır ve kırılır ve dökülür. Lesoleil de bunun için 5 bitki ve 5 mineralden oluşan özel bir şampuan üretmiş.





İçerisinde bulunan bitkiler: Çörek otu,bezelye,biberiye,aloe vera ve ısırgan otu.Şimdi bu bitkilerin faydalarına bakalım.

Çörek Otu: Saç tellerini kuvvetlendirir.
Çörek otu, esansiyel yağ asitleri bakımından zengin bir bitkidir. Bu özelliğiyle saçları kuvvetlendirir, kırılmaları ve yıpranmaları önler. Çörek otunun içeriğindeki vitamin ve mineraller ise, saçın uzamasına yardımcı olur

Bezelye: Saç tellerini kalınlaştırır.
Bezelye, antioksidan bakımından zengin bir bitkidir. Bu özelliğiyle yaşlanmayı geciktiren etkiye sahiptir. Saç köklerine nüfuz eden bezelye özü, saç tellerinin erkenden yaşlanıp zayıflamasını engeller. Saç tellerini kalınlaştırır ve saçlara hacim kazandırır

Biberiye: Saç derisini temizler.
Biberiye bitkisi, özelliği nedeniyle saç derisinde temizlik sağlamaya yardımcı olur

Aloe Vera: Saç köklerini besler.
Saç hücrelerinin besin kaynaklarından biri de aminoasitlerdir. Aloe Vera bitkisi ise, aminoasitler açısından zengin bir kaynaktır. Bu zengin aminoasit kaynağı, saç hücrelerini besler
Isırgan Otu: Yağ dengesini sağlar.
Isırgan otu taşıdığı bileşenler sayesinde yağ dengesini sağlayarak saçların sağlığına kavuşmasına yardımcı olur. Yağ dengesi sağlanan saçlar kepeklenmeye daha dirençli hale gelir. Isırgan, saçların gürleşmesine ve saç tellerinin kalınlaşıp güçlenmesine de destek olur.

İçerisinde bulunan mineraller ise :Çinko(ZN),Bakır(CU),Magnezyum(MG),Silis(Sİ),Demir(FE).Şimdi de minerallerin faydalarına bakalım:

Çinko: Saçların nem dengesini sağlar.
Saçların nem dengesini sağlar. Sağlıklı bir saç derisi için gerekli dokuların oluşumuna katkıda bulunur
Magnezyum: Saç köklerini güçlendirir.
Kalsiyumla birlikte çalışan magnezyum, sağlıklı saçların gelişmesine yardımcı olur

Bakır: Saç rengindeki bozulmaları engeller.
Saç yapısının korunmasını sağlayan bakır, saçın orijinal ve sağlıklı dokusunu korumasına yardımcı olur.

Silis: Saç kaybını önlemeye yardımcı olur.
Saç köklerini ve tellerini güçlendiren silis, bu özelliğiyle saç kaybını minumumda tutmaya yardımcı olur.

Demir: Saç derisindeki kan oranını dengeler.
Saç derisindeki kan oranını dengelemeye yardımcı olan demir, bu özelliğiyle saçları köklerini güçlendirir ve saç dökülmesini engellemeye yardımcı olur.



Ben üründen çok memnun kaldım. Saçlarımdaki dökülmeyi azalttığı gibi saçlarıma parlaklıkta verdi. Ürün tamamen bitki ve minerallerden oluştuğu için gönül rahatlığıyla kullandım. Bu şampuanı kullanırken ayrıca saç kremi kullanmaya gerek kalmıyor saçlar hem kolay taranıyor hem de kremin verdiği o yumuşaklığı saçlara veriyor. Umarım faydalı bir yazı olmuştur.. sevgiyle kalın..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder